News Flash:

Cum se face o salata buna?

29 Aprilie 2014
1907 Vizualizari | 0 Comentarii
Se stie, salatele trebuie sa fie usoare si proaspete! De multe ori, insa, ajung sa fie pline de apa, lipsite de gust, iar ingredientele care ar trebui sa le dea acea nota aparte ajung pe fundul castronului, imbibate intr-un dressing mai mult sau mai putin reusit. Cum sa prepari cele mai delicioase salate? Afla din materialul urmator!

Cum pietele sunt pline de legume si verdeturi proaspete in aceasta perioada, ne-am gandit ca urmatoarele sfaturi, oferite de expertii de la bonappetit.com, iti vor fi de mare ajutor. Iata, asadar, o lista cu greseli frecvente pe care multi le trec cu vederea – nu e de mirare ca salatele isi pierd din stralucire…

1. Alegi doar salatele pe care le cunosti
Exista mult mai multe varietati decat salata verde comuna sau arugula. Foloseste cu incredere frunze de papadie, cicoare sau escarole. Vor asigura salatei o textura noua si o aroma seducatoare.

2. Lasi frunzele pline de apa
Salata plina de apa este groaznica! Inainte de a fi rupte sau taiate, frunzele de salata trebuie sa fie scurse foarte bine. Cea mai simpla metoda este captusirea unei pungi cu prosoape de hartie. Cum se face? Intr-o punga de plastic captusita cu prospoape de hartie se pun frunzele de salata spalate. Punga se leaga la gura si se scutura energic de cateva ori. Rezultatul? Frunzele de salata nu vor mai fi apoase.

3. Torni dressingul si servesti imediat
Gresit! Inainte de a fi imbracata in dressing, salata trebuie sa fie potrivita de sare si piper. Abia apoi se adauga sosul.

4. Folosesti dressingul nepotrivit
Cand alegi dressingul, trebuie sa ai in vedere tipul de salata pe care il folosesti. Spre exemplu, delicata salata arugula nu se potriveste cu dressingul Caesar cremos, greu. Incarcarea excesiva cu sos a salatei va inmuia frunzele. Pe de alta parte, prea putin dressing va limita aroma. Adauga dressingul treptat, putin cate putin, gustand salata dupa fiecare adaos.

5. Amesteci salata cu clestele pentru salata
Pentru un plus de savoare si o consistenta aerata, salata se amesteca folosind mainile. Toarna sosul pe marginea castronului, si nu direct pe salata, apoi aereaza usor frunzele, folosind mainile. Frunzele se vor imbraca uniform si nu se vor zdrobi.

Incearca o salata de broccoli cu capsuni.

6. Amesteci frunzele cu celelalte ingrediente, in acelasi timp
Uneori, este bine sa pastrezi anumite ingrediente pentru a le adauga la sfarsit, chiar inainte de a servi salata. Nucile, semintele, bucatile de fructe sau legume se adauga in prima etapa. Se adauga apoi dressingul, iar la final ierburile aromatice.

sursa: feelikecooking
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete salata sfaturi salata salata legume
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1585 (s) | 34 queries | Mysql time :0.028122 (s)