News Flash:

Cum se face o prajitura nuga?

22 Ianuarie 2014
4855 Vizualizari | 1 Comentarii
Ingrediente:

7  oua
1 cana si jumatate de faina
2 pahare de zahar
un praf de copt
un pahar cu miez de nuca, nu macinat ci rupt
o esenta de portocala
un pahar cu rahat taiat cubulete
un pachet de foi de napolitana
o jumatete de pachet de unt

Mod de preparare:

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma, se adauga un pahar cu zahar si se bat in continuare pana se tin tari ca la bezea. Se adauga nucile si rahatul, se amesteca apoi se pune praful de copt si faina si se amesteca de jos in sus usor. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se baga la cuptor la inceput la foc mai mare, cam 10 minute, apoi se da focul mic pana se face prajitura.

Intre timp facem crema din cele 7 galbenusiri amestecate cu un pahar cu zahar si puse la foc mic amestecand continuu. Cand s-au ingrosat se iau de pe foc si se lasa putin la racit, apoi se pune untul si esenta de portocale.

Se pune o foaie de napolitana, o jumatate din crema pregatita, blatul facut din albusuri, apoi restul de crema si o alta foaie de napolitana.

sursa: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

anne  | #276
lapte sau alte ingrediente nu se pun ?
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1644 (s) | 23 queries | Mysql time :0.018623 (s)