News Flash:

Cum se face muschiul de porc la gratar - Cu ce il servesti

11 Iulie 2017
287 Vizualizari | 0 Comentarii
O reteta pentru gratar din carne proapata de porc si legume romanesti sanatoase si gustoase, simplu si usor de preparat, foarte gustoasa si aromata, este reteta de muschi de porc fript usor la gratar cu o saramura de rosii si ardei copti, condimentata placut cu ciusca iute coapta si usturoi zdrobit. Reteta este perfecta pentru o masa de weekend in aer liber alaturi de familie, iar carnea si legumele se pot face si pe tabla sau grill. Pentru preparare avem nevoie de carne de porc (muschi de porc), rosii bine coapte, ardei kapia, ardei iute, usturoi, sare si piper dupa gust.
 
Mod de preparare:
 
Cum procedam, deoarece muschiul de porc se face foarte repede, ne ocupam mai intai de legume. Cantitatea de sos se face in functie de cata carne avem, la 10 felii de muschi eu am folosit 6 rosii mari bine coapte, 6 ardei kapia mari, 2 ardei iuti, 6 catei de usturoi, ½ lingurita de piper macinat, 1 lingurita de sare. Reteta de sos pentru gratar se face foarte simplu, rosiile, ardeii si ciusca se spala si se pun pe gratarul incins unde se intorc pe toate partile pana cand sunt bine facute. Prima o sa fie gata ciusca, apoi ardeii si la urma rosiile, toate se scot intr-un vas cu capac unde se tin 10 minute sa se abureasca si sa se mai raceasca, apoi le curatam de coaja.

Citeste si Cum sa mananci branza cu rosii fara sa te ingrasi

Pregatim o craticioara incapatoare in care punem una cate una la inceput rosiile si le zdrobim cu o furculita pana la cotor. Apoi punem cateii de usturoi curatati si zdrobiti bine, ardeii iuti si ardeii kapia curatati de samburi si cotor si taiati in 2-4 pe lung. Amestecam usor compozitia si potrivim gustul de sare si piper, mai picuram si putina apa daca sosul este prea gros. Vasul cu sos de rosii si ardei copti se tine langa gratar ca sa fie cald, iar pe parcurs se mai gusta si daca se face prea iute se scot bucatile de ciusca din el.

Muschiul de porc se taie felii dupa preferinta fiecaruia, mai subtiri sau mai grosute. Se condimenteaza fiecare bucata cu sare si piper dupa gust, eu nu le-am condimentat cu nimic, apoi se pun pe gratarul incins unde se tin foarte putin pe fiecare parte. Eu le-am facut mai in sange pentru ca imi place friptura in sange, dar la fel de bine se pot face si mai rumenite. Cand carnea este gata se pune in sosul preparat anterior, se acopera cu capac si se mai tine timp de 5 minute pe gratar dupa care se poate servi.

Friptura de porc se serveste calda, se asaza in fiecare farfurie cate 2 bucati de muschi fript la gratar iar de jur imprejur se pun ardei copti si sos de rosii gustos si placut condimentat. Cu sos de legume coapte merge la fel de bine si carne de pui la gratar, peste, sau orice carne ne place.

Reteta de muschi de porc la gratar ne este recomandata de preparatedevis.ro.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

ciusca citeste si craticioara incapatoare piper preparatedevis ro
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1635 (s) | 35 queries | Mysql time :0.020150 (s)