News Flash:

Cum se face mousse-ul de lamaie cu ciocolata

12 Martie 2013
1916 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

70 g ciocolata alba
155 ml suc de lamaie verde
60 g coaja de lamaie verde
5 ml limoncello sau votca
50 g jeleu
100 g foaie de blat
16 g gelatina
200 g zahar
95 g albus
colorant galben
370 g frisca
50 g fructe de padure

Mod de preparare:


Se pun la fiert coaja rasa de lamaie, sucul de lamaie si 25 g zahar. Pe foc mic, apoi se adauga gelatina topita. Separat se fierbe 190 g zahar. Cand e gata (ai grija sa nu-si schimbe culoarea), bate albusurile spuma si amesteca-le cu zaharul topit. Pune dupa aceea jumatate din fiertura cu coaja de lamaie, iar restul peste frisca. Amesteca totul si pune si colorantul. Pune compozitia in forme de prajituri, asezand la baza lor o foaie de blat insiropata cu sirop de zahar si votca sau limoncello, apoi pune-o la rece.
Mousse-ul de lamaie se serveste rece, cu jeleu, cicolata alba si fructe de padure.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ciocolata alba limoncello votca jeleu gelatina zahar albus frisca
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1625 viz    0 com
1751 viz    0 com
1438 viz    0 com
1821 viz    0 com
3879 viz    0 com
5058 viz    0 com
2444 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1733 (s) | 23 queries | Mysql time :0.025389 (s)