News Flash:

Cum se face mousse-ul de ciocolata cu frisca si brandy

25 Martie 2013
1852 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

350 g frisca lichida
140 g ciocolata amaruie tocata marunt
120 ml apa
1 lingurita cafea instant
1 lingura brandy
40 g cacao
½ lingurita extract de vanilie
2 albusuri
2 oua
60 g zahar
un praf de sare

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 180C. Fierbe apa intr-o oala, adauga cacaua si cafeaua instant si amesteca pana cand se dizolva complet. Stinge focul si adauga ciocolata amestecand pana cand se topeste. Adauga brandy-ul si extractul de vanilie si apoi toarna totul intr-un bol. Lasa amesecul sa se raceasca timp de 10 minute, amestecand din cand in cand.

Bate cu telul ouale, albusurile, zaharul si un praf de sare la bain-marie, pana cand zaharul se topeste. Toarna apoi amestecul intr-un bol si mixeaza timp de 5 minute, pana se face o spuma. Incorporeaza treptat spuma de oua in bolul cu amestecul de ciocolata si adauga si frisca lichida.

Toarna totul intr-o forma rotunda de tort cu pereti detasabili (diametrul de 20cm) si pune la cuptor timp de 30 de minute pana cand se intareste, dar nu devine foarte ferma compozitia. Se va intari complet cand se raceste.

Lasa mousse-ul sa se raceasca si apoi pune-l la frigider cel putin 8 ore. Decoreaza cu frisca si fructe proaspete.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

frisca lichida apa cafea instant brandy cacao albusuri oua zahar
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1603 (s) | 23 queries | Mysql time :0.025804 (s)