News Flash:

Cum se face mousse-ul de ciocolata

6 Noiembrie 2013
2729 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

560 ml smantana pentru frisca (35% grasime)
225 g ciocolata neagra tocata marunt
150 g zahar + 115g extra
6 oua separate albus de galbenus
3 oua intregi

Mod de preparare
:

Topeste ciocolata la bain-marie si lasa-o deoparte. Bate frisca. Pune la fiert 150g cu 60ml apa si lasa pe foc  fara sa amesteci. Intre timp incepe sa bati galbenusurile si cele 3 oua intregi. Cand siropul atinge 115C (sau proba de caramel moale) toarna-l in fir subtire in ouale pe care le bati. Nu opri mixreul niciun moment. Dimpotriva, creste viteza de mixare si continua sa bati 8-10 minute pana cand amestecul din bol se raceste.

Intr-un alt bol pregateste o bezea elvetiana. Amesteca albusurile si restul de zahar. Pune-le la bain-marie si mixand in ele astepta pana cand amestecul se infierbanta bine. Ia de pe foc si mixeaza la viteza mare pana ajungi la consistenta unei bezele.

Incorporeaza incet, cu o spatula, o treime din spuma de galbenusuri in bezea. Apoi incorporeaza repede frisca in ciocolata calda (la 50C). Adauga peste ea spuma de galbenusuri si apoi restul de bezea si incoproraza-le.

Mousse-ul asta poate fi servit simplu ( dupa ce il tii 2 ore la rece) sau poate fi folosit in prajituri, torturi.

sura: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete mousse glazura prajituri
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1743 (s) | 34 queries | Mysql time :0.028283 (s)