News Flash:

Cum se face mamaliga

9 Ianuarie 2013
2733 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

200 g faina de porumb
1 l apa
10 g sare

Mod de preparare:

Apa se pune sa fiarba impreuna cu sarea intr-o olita sau intr-un ceaun din tuci de 2 l. Cand apa clocoteste, se presara in forma de ploaie o mana de malai, apoi se desarta deodata tot restul de malai, fara sa se amestece. Se lasa sa dea in 2-3 clocote, la foc mic, apoi se infige facaletul in mijlocul fainii, pana la fundul ceaunului, apoi, facaletul se da la o parte si se lasa mamaliga sa fiarba la foc mic, cca 30 minute. Dupa aceea se desarta aproximativ jumatate din cantitatea de apa intr-un alt vas si mamaliga se amesteca repede cu facaletul, pana nu mai are cocoloase, adaugand si restul de apa in doua randuri, amestecand bine. Cand este gata, mamaliga va ramane mai vartoasa; se aduna cu o lingura de pe margini si se niveleaza in oala, apoi se ia de pe foc, neamestecata, pana cand pufaie o data, semn ca s-a desprins de pe fundul vasului. Se rastoarna pe un platou si se serveste calda.

sursa: cepapam
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

apa sare clocote foc mic mamaliga cocoloase platou
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1704 (s) | 23 queries | Mysql time :0.026046 (s)