News Flash:

Cum se face maioneza fara oua

28 Ianuarie 2013
3550 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

putin mustar
100 ml lapte
50 ml ulei de masline
150 ml ulei de floarea soarelui
sare
cateva picaturi de lamaie

Mod de preparare:

Pt. prepararea acestei maioneze avem nevoie de un blender sau un mixer vertical (cel de mana, cu palete nu este recomandat, deoarece avem nevoie de viteza mare). Se pune in blender laptele, uleiul si sarea si se mixeaza 3-4 min. la viteza maxima. Cand ridicam capacul blenderului, surpriza: maioneza noastra este gata! Adica este legata bine, ferma si gata de folosit! Eu insa i-am mai adaugat o lingurita de mustar si cateva picaturi de lamaie (optional se poate adauga si putin zahar). Am mai blenduit 1 min. si a fost gata de utilizat.

Tips:

- uleiul de masline nu este obligatoriu in aceasta reteta (el se poate omite, dar cantitatea se completeaza la celalalt ulei--important este sa avem 1 parte lapte si 2 parti ulei)
- eu am folosit lapte cu grasime 3,5 (daca folositi lapte degresat, cresteti cantitatea de ulei, in asa fel incat sa se combine bine grasimile)
- puteti folosi orice tip de ulei va place (susan, seminte de strugure, seminte de dovleac, ulei cu diferite arome etc.)
- este foarte important ca laptele sa fie la temperatura camerei, altfel maioneza nu se leaga
dupa ce s-a intarit bine maioneza, se pot adauga aromele preferate: usturoi, chili, verdeturi, etc
maioneza se poate pastra in frigider intr-un recipient inchis etans pana la 10 zile.

Maioneza fara oua recomandata de Adnia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

mustar lapte sare blender mixer vertical tips frigider
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1701 (s) | 23 queries | Mysql time :0.025461 (s)