News Flash:

Cum se face limba cu sos de smantana si nuci

10 Martie 2012
1352 Vizualizari | 0 Comentarii
Limba cu sos de smantana si nuci
Ingrediente:

1 kg limba de porc sau vita
60 g nuci macinate
250 g ciuperci de tip champignon
3-4 catei de usturoi
250 ml smantana
2-3 cepe verzi
patrunjel verde
sare
piper
ulei

2 frunze de dafin
cateva boabe de coriandru
   
Mod de preparare:

Pentru inceput spalam limbile, le punem la fiert in apa rece. Cand au inceput sa dea in clocot spumam si punem sare, dafin, boabe de coriandru. Cand s-au fiert, le bagam repede sub apa rece si le curatam de pielita. Le taiem felii subtiri si le asezam frumos intr-un vas cu peretii grosi uns cu ulei. Saram si piperam.Ceapa o tocam marunt si o calim. O scoatem si o punem peste feliile de limba.

Ciupercile le taiem feliute si le calim in uleiul ramas de la ceapa. Le scoatem apoi si le asezam peste ceapa. Facem sosul de nuci. Zdrobim nucile sau le macinam apoi le amestecam cu smantana si usturoiul zdrobit. Punem sosul de smantana peste ciupercisi coacem cu folie deasupra 20 de minute la foc potrivit, apoi fara folie 10 minute. Servim cu patrunjel verde deasupra. Se poate servi atat calda cat si rece.
Limba cu sos de smantana si nuci pregatita de Amalia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

nuci usturoi smantana cepe verzi patrunjel verdesarepiperulei
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1668 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013492 (s)