News Flash:

Cum se face lemon curd

18 Iulie 2013
2521 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru lemon curd (crema de lamaie):
440 g zahar
4 lingurite amidon
240 ml suc de lamaie
4 oua
4 galbenusuri
170 g unt taiat in cubulete mici

Pentru blat:
ulei
200 g biscuiti cu ovaz sau digestivi, maruntiti
60 g unt topit

Pentru mousse:
6-7 linguri apa
4 linguri gelatina
6 albusuri
150 g zahar
180 ml frisca lichida rece

Mod de preparare:

Crema de lamaie
Amesteca zaharul cu amidonul intr-o oala. Adauga treptat zeama de lamaie, amestecand pana cand amidonul se dizolva. Adauga ouale intregi si galbenusurile si amesteca cu un tel. Adauga si untul. Pune totul pe foc mediu si amesteca in continuare pana cand crema se ingroasa ( in jur de 10 minute). Transfera crema intr-un bol si lasa-o sa se raceasca timp de mai multe ore. (Testul nostru a aratat ca pregatirea cea mai buna pentru lemon curd este la bain marie dupa reteta de aici)

Blat
Incinge cuptorul la 180C. Unge o tava cu pereti detasabili si diametrul de 20cm. Amesteca biscuitii faramitati cu untul topit intr-un bol si intinde, apoi, amestecul pe baza tavii. Pune la cuptor timp de 15 minute si lasa blatul sa se raceasca. (Testul nostru a aratat ca blatul trebuie tinut mai putin la cuptor. Primul blat a fost un esec ars, iar al doilea, tinut doar 10 minute a fost perfect)

Mousse
Pune gelatina la inmuiat cu 5 linguri de apa intr-o oala, timp de 15 minute. Intre timp pune la incalzit o treime din crema de lamaie, la foc mic.

Pune la incalzit si amestecul cu gelatina pana cand se dizolva, dar ai grija sa nu il fierbi. Amesteca-l cu crema de lamaie incalzita. Din crema ramasa pastreaza un sfert pentru decor si restul amesteca-o treptat cu cea pregatita mai devreme cu gelatina.

Bate albusurile spuma. Adauga zaharul si continua sa bati pana cand spuma devine tare si lucioasa (ca pentru o bezea). Amesteca treptat albusurile batute cu crema de lamaie pregatita anterior.
Bate si frisca si adauga-o peste albusurile cu crema de mai devreme. Toarna totul peste blatul de biscuiti racit. Acopera tava si pune la rece cateva ore pana cand se intareste.
Desprinde prajitura de peretii tavii cu un cutit cu lama lunga si subtire, toarna restul de lemon curd ramas. Tine prajitura la rece pana inainte de servire.

Este un desert de vara, care poate fi pregatit in avans cu o zi si pentru o petrecere de sfarsit de saptamana.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

lemon curd amidon galbenusuri blat unt topit mousse albusuri blat mousse
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1223 viz    0 com
1034 viz    0 com
1797 viz    0 com
1928 viz    0 com
2144 viz    0 com
1730 viz    0 com
1170 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1712 (s) | 23 queries | Mysql time :0.025005 (s)