News Flash:

Cum se face laptele de pasare cu ciocolata

29 Mai 2017
1207 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente (pentru 4 portii):

1 l lapte
6 oua
7 linguri zahar
2 lingurite rase faina
100 g ciocolata amaruie
1 lingura cacao
½ sticluta esenta de vanilie
1 pliculet zahar vanilat
coaja de la 1 lamaie
1 praf de sare

Mod de preparare:

Laptele se pune la fiert de preferat intr-o cratita mai intinsa. Pana fierbe laptele separam ouale albusuri de galbenusuri, ciocolata o rupem bucatele si o punem intr-un castronel cu o lingura de cacao.
Punem un praf de sare peste albusuri si le mixam foarte bine pana cand acestea nu mai cad din castron, apoi cu lingura luam din albus si punem in laptele care fierbe la foc mic.
O sa facem niste galuste din albus pe care o sa le fierbem in lapte timp de 1 minut pe ambele parti, apoi le scoatem frumos cu o spumiera pe o farfurie. Dupa ce am terminat tot albusul, oprim focul si lasam laptele sa se raceasca putin cat timp ne ocupam de crema de ciocolata.

Citeste si reteta de Tort "Lapte de pasare" - Mananci o felie si mai ceri! - Are 3 tipuri de crema

In castronul cu ciocolata si cacao punem 2-3 linguri de lapte fierbinte si amestecam putin ca sa ajutam ciocolata sa se topeasca. Galbenusurile le mixam foarte bine cu un praf de sare si 7 linguri de zahar, le mixam bine pana cand zaharul este complet dizolvat apoi adaugam faina, coaja de lamaie si crema de ciocolata, continuam sa mixam turnand treptat din lapte pana cand il punem pe tot. Punem din nou laptele pe foc si il dam in clocot amestecand continuu. Laptele nu trebuie fiert prea mult deoarece o sa se ingroase imediat, sunt suficiente 2-3 clocote.

Dar putem prepara 2 compozitii, o compozitie clasica doar cu vanilie si una cu ciocolata, merg foarte bine servite impreuna. De exemplu putem pune intr-un pahar straturi de crema de vanilie si ciocolata, iar in mijloc si deasupra asezam galuste pudrate cu ciocolata.

Pastram la rece 1-2 ore atat crema de ciocolata cat si galustele din albusuri, iar cand s-au racit le punem in castronase sau farfurioare si le servim ornate cu ciocolata rasa.

Reteta de lapte de pasare cu ciocolata ne este recomandata de preparatedevis.ro.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina ciocolata amaruie lamaie foc mic ciocolata ciocolata rasa
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1782 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021733 (s)