News Flash:

Cum se face laptele de pasare

20 August 2013
4976 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 litru lapte
5 ouă
8 linguri de zahar (3 pentru galbenusuri si 5 pentru spuma de albus)
2 plicuri zahar vanilat (pentru galbenusuri)
putina sare
o lingura rom (bautura spirtoasa)

Mod de preparare:

Albusurile se bat spuma, se adauga jumatate din cantitatea de zahar, romul si se bat tare pana se obtine o spuma densa. Laptele se pune la fiert la foc mic si cu o lingura se iau bulgarasi din spuma de albus, care se pun la fiert in laptele clocotit. Se lasa sa fiarba cateva minute, maxim 1 minut pe-o parte, apoi se intorc pe partea cealalta. Cu o spumiera se scot cu grija si se asaza pe un platou.
Laptele ramas se strecoara de resturile de albus, se lasa la racit si se toarna peste galbenusurile bine frecate cu restul de zahar cu zaharul vanilat si cu putina sare. Se pune pe foc mic amestecandu-se continuu si se fierbe pana ce sosul ajunge la consistenta dorita.
Bulgarii din albus se pun in boluri si se acopera cu sosul de vanilie rece. Se lasa la frigider si se servesc atunci cand sunt foarte reci.

sursa: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

lapte galbenusuri zahar vanilat bautura spirtoasa spuma densa foc mic
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1702 (s) | 34 queries | Mysql time :0.032392 (s)