News Flash:

Cum se face laptele de cocos

8 Iunie 2012
4003 Vizualizari | 0 Comentarii
Daca vrei sa prepari un lapte vegetal rapid si gustos, cel de cocos este o varianta excelenta. Afla cat de simplu poti sa faci acasa un lapte delicios de cocos, cu doar doua ingrediente! Laptele de cocos este o alternativa potrivita pentru laptele de vaca, daca iti place aroma nucii de cocos. In cazul in care nu esti fan al acestei arome poti sa consumi laptele de migdale, soia, orez, canepa sau ovaz.

Ingrediente:

1 cana cu fulgi bio de cocos sau o nuca de cocos
3 cani cu apa (calda sau rece)
putina sare de mare (optional)
2 linguri de miere de albine naturala (optional)

Mod de preparare:

Daca faci laptele din fulgi de cocos este de preferat sa pui o cantitate mica de apa pentru a permite blenderului sa faca o pasta de cocos, dupa care poti sa adaugi restul de apa si ingredientele dorite.

Ca sa desfaci nuca de cocos trebuie sa scurgi inainte apa din interiorul ei. Daca te vei uita la unul dintre capetele nucii, vei observa trei gaurele, dintre care una este usor de strapus pentru a permite scurgerea apei din interior. Apoi se loveste coaja pe orizontala cu ajutorul unui cutit gros pana se va crapa. Ca sa crape mai repede poti sa crestezi nuca de cocos cu ajutorul unui cutit cu zimti. Ca sa scoti pulpa, poti sa folosesti un cutit sau sa intorci jumatatea de nuca cu fata in jos si sa o lovesti cu un ciocan pana se sparge coaja si se dezlipeste miezul. Poti sa folosesti miezul ca atare sau sa-l cureti de coaja inainte de a-l folosi pentru prepararea laptelui.

sursa: eva
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

apa coaja
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2461 viz    0 com
4395 viz    0 com
1314 viz    0 com
1608 viz    0 com
2399 viz    0 com
4823 viz    0 com
2609 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1876 (s) | 34 queries | Mysql time :0.041333 (s)