News Flash:

Cum se face inghetata de casa cu vanilie si alune

20 Mai 2013
5344 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 cana de lapte
3/4 cana de zahar
3 oua
1 cana de unt de arahide fin
1 cana si jumatate de frisca lichida
2 lingurite de esenta de vanilie
1 ceasca de alune prajite maruntite

Mod de preparare:

Incalzeste laptele intr-o oala micuta la foc mediu, pana devine fierbinte. Intre timp, bate zaharul cu ouale intr-un bol, pana obtii o crema groasa si galbuie. Gradual, amesteca laptele fierbinte cu mixtura de ou, apoi toarna intreaga compozitie in oala. Fierbe totul timp de 5 minute, amestecand continuu, pana cand compozitia se lipeste de lingura.
Ia oala de pe foc si incorporeaza untul de arahide. Strecoara crema intr-un bol mare, las-o sa se raceasca putin amestecand cu o lingura, apoi adauga frisca lichida si vanilia. Lasa totul la congelator timp de 6-8 ore, pana obtii inghetata. Daca iti doresti o textura mai fina, poti introduce compozitia intr-o masina de facut inghetata.
Inghetata de casa cu unt de arahide se serveste cu alune prajite maruntite deasupra!

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

lapte zahar frisca lichida oala micuta foc mediu alune prajite
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1288 (s) | 23 queries | Mysql time :0.025007 (s)