News Flash:

Cum se face iaurtul grecesc de casa

23 Iunie 2018
877 Vizualizari | 0 Comentarii

Atunci cand pregatim iaurtul grecesc acasa, cel mai important lucru este perioada de fermentatie, deci trebuie sa o respectam daca vrem ca rezultatul sa fie cel dorit.

Pregatirea iaurtului grecesc se bazeaza pe fermentarea laptelui, fie de vaca, fie de capra, si cu 9% mai multa grasime din lapte, deoarece il face mai cremos, mai dens si mai delicios decat iaurtul obisnuit.

Iaurtul grecesc este o alternativa mai buna decat iaurtul traditional, deoarece procesul de fermentare a laptelui este mai putin automatizat si contine mult mai multe proteine ​​si minerale. Pe scurt, este mult mai sanatos si mai bogat decat cel traditional, gasit in comert.

Ingrediente: 4 ½ pahare de lapte integral de vaca (900 ml),  ½ sticla de smantana (100 ml), ¼ sticla de iaurt natural (50 ml).

Mod de preparare: Daca ai un aparat de mixare, cel mai bine este sa pui toate ingredientele in el, sa le amesteci si sa il lasi sa fermenteze cel putin 8 ore. Dupa cele 8 ore, trebuie sa il strecori si sa il lasi la frigider 4 ore.

Cum se serveste: Se serveste atat simplu, cat si cu alte preparate, ca dressing.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1710 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013373 (s)