News Flash:

Cum se face gemul de caise

29 August 2013
2956 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

8 kg de caise bine coapte
2,5 kg de zahar

Mod de preparare:


Caisele se spala bine, se desfac de samburi si se aseaza intr-un vas mai mare. Se pune zaharul peste ele si se lasa la rece 4 ore.
Apoi le punem la fiert (caisele si zaharul) la foc mic. Cand incepe sa se faca spuma deasupra mai lasam 30 de minute (tot la foc mic) si gata gemul.

Intre timp incingem cuptorul sa zicem la 160 de grade C. Asezam borcanele spalate si uscate in tava mare de la cuptor, le umplem cu gem, le inchidem si le bagam in cuptorul inclzit. Le lasam pana se racesc si apoi le punem in camara.

Observatii:
Puteti adapta reteta in functie de kg de caise. In reteta originala la 5 kg de caise se pun 2kg de zahar.
Va recomand sa folositi o oala sau cratita cu pereti grosi.

Gem de caise recomandat de Amalia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

zahar
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

6690 viz    0 com
2119 viz    0 com
9060 viz    0 com
2416 viz    0 com
2233 viz    0 com
2940 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1505 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013843 (s)