News Flash:

Cum se face friptura de miel

23 Aprilie 2012
7313 Vizualizari | 0 Comentarii
Friptura de miel
Ingrediente:

o pulpa de miel de 1,5 kg
un morcov
3 catei de usturoi
12 frunze de menta
o jumatate de tulpina de telina
ulei de masline
un pahar vin alb
piper
sare


Mod de preparare:

Spalam bucata de carne, o tamponam cu hartie absorbanta, o asezam intr-un vas yena. Separat, curatim usturoiul, spalam frunzele de menta si impreuna cu doua linguri de ulei de masline, le maruntim/mixam, dar nu prea marunt, apoi cu compozitia obtinuta ungem bucata de carne. Am acoperit cu o foaie transparenta si am lasat carnita la marinat, pina a doua zi. Daca nu va place gustul de miel, faceti un "masaj" bucatii de carne cu un pic de ulei apoi cu o ceapa maruntita  lasati asa pentru cel putin o ora.

Curatim, spalam si taiem feliute grosute, morcovul si telina, apoi le asezam in tava peste bucata/bucatile de carne. Presaram un pic de sare, piper dupa gust, o imbatam cu paharul de vin alb, un firicel de ulei de masline deasupra, acoperim cu foaie de aluminiu si bagam tava in cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru cel putin o ora jumatate, dar din cind in cind, mai intoarcem carnea pe ambele parti. Dupa ce a trecut o ora jumatate, dam la o parte foaia de aluminiu si lasam sa se absoarba un pic sosul din tava si carnea sa se rumeneasca, tot asa o intoarcem pe ambele parti. Scoatem tava din cuptor, asezam pe platou, peste carne punem cu lingura, sosuletul din tava. Se serveste cu cartofi la cuptor sau salata.
Friptura de miel pregatita de Daniela.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

morcov usturoi tava lingura salata
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1879 viz    0 com
2411 viz    0 com
1995 viz    0 com
3286 viz    2 com
1331 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1583 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013322 (s)