News Flash:

Cum se face friptura de miel

11 Aprilie 2018
788 Vizualizari | 0 Comentarii

La noi la romani masa traditionala de Pasti este alcatuita din cateva preparate din miel simple, dar foarte gustoase: ciorba de miel sau bors de miel, drob de miel si friptura de miel, nelipsitele oua rosii care reprezinta simbolul Invierii Domnului nostru Iisus Hristos, iar dintre dulciuri se serveste pasca si cozonac ambele preparate cu diverse umpluturi si arome.

Ingrediente:

  • 1 pulpa de miel
  • 2 coaste de miel
  • 6 fire usturoi verde
  • 6 catei de usturoi
  • 50 g sunculita afumata
  • 250 ml vin alb demisec
  • 200 ml apa
  • 1 lingura ulei
  • sare, busuioc, cimbru. boia, coriandru si piper rosu  

Mod de preparare:

Carnea de miel se spala si se lasa la scurs, apoi pulpa se impaneaza cu feliute de sunculita afumata si catei de usturoi. Pulpa se poate pune dupa preferinta intreaga sau portionata in bucati de trei degete grosime. Fiecare bucata de carne de miel se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, cimbru, busuioc, coriandru, boia de ardei dulce si se asaza intr-o tava unsa cu ulei.

Se adauga o cana de apa, se acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptor pentru 20 minute la 220 grade. In acest timp din usturoiul verde se fac niste coronite impletite simbolizand coroana de spini pusa in batjocura de catre soldatii romani lui Iisus in timpul rastignirii. Dupa 20 minute se scoate tava din cuptor si se descopera, se intoarce carnea si se stropeste cu vin, se pun coronitele de usturoi de jur imprejur si se da la cuptor pentru inca 20 minute.

Cand friptura este frumos rumenita se scoate din cuptor si se pastreaza pana la masa de Pasti cand se incalzeste si se serveste cu diverse salate de sezon.

Reteta de friptura de miel ne este recomandata de preparatedevis.ro.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1707 (s) | 34 queries | Mysql time :0.025643 (s)