News Flash:

Cum se face dulceata de gutui?

18 Iulie 2014
3653 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 kg gutui taiate cubulete
1 baton de vanilie
1 kg zahar
250 ml suc de lamaie
300 ml apa

Mod de preparare:

Pune la fiert apa cu zaharul, sucul de lamaie si batonul de vanilie. Dupa ce s-a topit zaharul, scoate vanilia si adauga cubuletele de gutuie, amesteca si lasa pe foc domol pana ce fructele s-au înmuiat, iar siropul s-a legat. Ia o lingurita din dulceata ti lasa sa se racoreasca. Siropul trebuie sa curga încet ti sa fie foarte lipicios.
Ia dulceata de gutui de pe foc, las-o sa se raceasca si pune-o în borcane sterilizate. Dupa ce ai închis borcanele, întoarce-le cu fundul în sus si lasa-le asa o zi. Astfel, dulceata de gutui nu va prinde aer, împiedicand formarea mucegaiului, si nu se va întari defel.

sursa: culinar
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

dulceata gutui dulceata gutui retete conserve retete bune
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2496 viz    0 com
2374 viz    0 com
2441 viz    0 com
1757 viz    0 com
1998 viz    0 com
1811 viz    0 com
1950 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1796 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021035 (s)