News Flash:

Cum se face dulceata de capsuni

19 Mai 2016
2408 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

2 kg capsuni
1 baton de vanilie
2 kg zahar

Mod de preparare:

Spala capsunele si indeparteaza-le coditele. Pune-le apoi intregi, intr-un castron si adauga zaharul peste ele. Acopera vasul si lasa-le sa stea doua ore la temperatura camerei apoi pune-le la frigider peste noapte. Pune apoi oala pe aragaz, la foc iute, amestecand din cand in cand. Cand dulceata incepe sa fiarba semintele de la pastaia de vanilie. Lasa dulceata sa fiarba la foc mic, pana cand zeama scade la jumatate.

Pentru a verifica daca dulceata este gata, toarna cateva picaturi de zeama pe o farfurioara rece. Daca acestea nu curg, dupa ce ajung la temperatura camerei, inseamna ca dulceata este gata.
Pune dulceata fierbinte in borcane curate. Inchide bine capacul si intoarce borcanele cu fundul in sus. Lasa-le asa pana cand se racesc complet, la temperatura camerei. In acest fel borcanele se vor vida fara a fi nevoie sa le pui la cuptor, sau sa le fierbi.
Dulceata de capsuni poate fi folosita cu succes in retetele de dulciuri sau poate fi consumata ca atare, pe felii de paine prajita.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

dulceata capsuni reteta dulceata reteta capsuni
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1558 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020659 (s)