News Flash:

Cum se face dulceata de capsuni?

29 Mai 2014
1845 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

750 gr capsuni
1 kg zahar
750 ml apa
zeama de la 2 lamai

Mod de preparare:

Se spala capsunile, se curata de frunzulite si se lasa putin sa se zvante, dupa care se stropesc cu zeama de lamai si se lasa asa sa stea aproximativ 1 ora.
Se face siropul din zahar si apa, punandu-se pe foc la flacara medie si indepartand tot timpul spuma formata. Vom sti cand siropul este gata dupa faptul ca se "leaga", devine lipicios, iar daca luam cu lingurita putin si il punem pe o farfurie, acesta se intareste intr-o forma regulata (nu sare in stropi).

La siropul astfel obtinut, adaugam capsunile si lasam totul sa fiarba pe foc domol pana cand capsunile sunt patrunse de sirop, dar nu trebuiesc lasate mult ca sa isi mentina forma si sa nu se zdrobeasca (timp de referinta, as zice-30 minute) in care perioada, luam tot timpul spuma rezultata.
Cand consideram ca dulceata este gata, se ia vasul in care a fiert jos de pe foc, se acopera cu un servet umed si se lasa la rece. Cand mai este inca calduta, se repartizeaza in borcane si se pun la loc racoros si intunecat. Se procedeaza in acelasi fel la obtinerea dulcetei de fragi sau zmeura.

sursa: gustos
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete dulceata dulceata capsuni gem capsuni retete conserve
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1506 (s) | 37 queries | Mysql time :0.022191 (s)