News Flash:

Cum se face dulceata de afine?

1 Iulie 2014
1813 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 kg afine
1 baton scortisoara
450 gr zahar
4 cuisoare (optional)

Mod de preparare:

Se acopera afinele cu zahar si se lasa 1 ora la macerat.Se pun la fiert la foc mic la inceput, pana afinele isi lasa sucul si incepe sa fiarba. Dureaza cca 15 minute.
Cand incepe tot amestecul sa fiarba, lasati-l pe foc inca 1 minut.Strecurati afinele de sucul lasat. Lasati-le 10 minute la scurs ca sa colectati cat mai mult suc.Puneti sucul strecurat inapoi pe foc, la fiert, impreuna cu scortisoara si cuisoarele. Fierbeti timp de 20 minute, curatand spuma groasa care se formeaza deasupra. Puneti afinele in siropul fiert.
Lasati inca 8 minute la fiert din momentul in care incepe sa clocoteasca.Puneti dulceata de afine fierbinte in borcanele sterilizate fierbinti, stergeti gura borcanului daca s-a murdarit, puneti capacele si le strangeti bine.
Intoarceti borcanele cu fundul in sus (sa stea pe capac) si lasati asa 10 min. sa se faca vid. Puneti borcanele inca fierbinti sub o plapuma si lasati sa se raceasca asa peste noapte (dunst uscat).Pastrati la loc racoros, in pivnita sau camara.

sursa: femeia
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

dulceata dulceata afine retete dulceata retete afine
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1547 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020478 (s)