News Flash:

Cum se face delicioasa dulceata de nuci verzi

15 Iunie 2018
489 Vizualizari | 0 Comentarii

Este vremea dulcetii de nuci verzi, un desert traditional romanesc foarte gustos, asa ca ne-am gandit sa va dezvaluim reteta traditionala si cateva secrete. Pentru ca dulceata sa iasa excelent, alegeti dintre nucile verzi mai mici, care au coaja mai groasa. Acestea sunt cele mai bune pentru dulceata.

Nucile se culeg inainte de a se forma complet coaja, deci nu trebuie sa fie coapte. Ele trebuie curatate de coaja si lasate in apa rece timp de sase ore. Nucile verzi nu au o aroma prea puternica, dar in dulceata sunt crocante si foarte gustoase. In zonele Maramures si Buzau, unde se prepara cel mai mult dulceata de nuci verzi, aceasta se consuma alaturi de urda. Se poate folosi la orice alt desert, cum sunt clatitele, dar este la fel de buna simpla cu paine si unt,

Ingrediente Dulceata de nuci verzi: 1 kg de nuci verzi curatate (se obtine din cca 2 kg de nuci verzi necuratate), 100 ml miere, 1 kg de zahar, Zeama de la 2-3 lamai, Cateva cuisoare, 1 baton de scortisoara, 2 plicuri zahar vanilat, 0,5 l de apa.

Mod de preparare Dulceata de nuci verzi: Nucile se curata de coaja verde pana la stratul alb. Se folosesc manusi de plastic pentru protectia mainilor. Nucile verzi pateaza foarte rau, iar petele ies greu. Cojile verzi se lasa la macerat in apa rece timp de 6-12 ore,  apa se schimba de 2-3 ori in acest interval. Nucile trebuie sa fie acoperite cu apa. Dupa acest interval de timp, se scot nucile si se amesteca cu zaharul, mierea, apa si zeama de lamaie. Se pun toate ingredientele la foc mare pana incepe sa clocoteasca. Dupa aceea se pun scortisoara, cuisoarele si zaharul vanilat. Se da focul mic si se lasa la fiert pana ce se ingroasa siropul. Se lasa la racit, apoi se pune in borcane. Se serveste in combinatie cu urda sau ca desert simplu, este delicioasa

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1614 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013341 (s)