News Flash:

Cum se face, de fapt, mamaliga AUTENTICA! Reteta asta o stiai?

28 Februarie 2017
5568 Vizualizari | 0 Comentarii
Mamaliga este un preparat traditional, ce este servit in loc de paine, alaturi de alte preparate cu sos, sau este consumata ca atare alaturi de branza, smantana si oua. Nu este greu sa o prepari, insa pentru a obtine rezultatul dorit, trebuie sa tii cont de cateva sfaturi simple.

Ingrediente:

250 gr malai grisat
700 ml apa
1 lingurita sare

Mod de preparare:


Intr-un ceaun sau o oala incapatoare, pune apa cu sarea la fiert, la foc mare. Cand incepe sa clocoteasca, adauga malaiul in ploaie, amestecand foarte bine. In acest fel eviti formarea cocoloaselor.
Da apoi focul la minim si lasa mamaliga sa fiarba, amestecand constant cu ajutorul unei linguri de lemn. Las-o sa fiarba pana cand malaiul este bine gatit si obtii consistenta dorita. Unii prefera mamaliga mai moale, iar altii mai tare.
Cand este gata se rastoarna pe o farfurie intinsa.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

mamaliga preparat traditional malai grisat sare oala incapatoare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1702 (s) | 23 queries | Mysql time :0.018225 (s)