News Flash:

Cum se face croissantele frantuzesti

19 August 2013
3166 Vizualizari | 0 Comentarii
Daca vrei sa savurezi un croissant delicios, nu trebuie sa ajungi in Franta. Iti dezvaluim noi toate secretele faimoaselor cornuri frantuzesti. Iata cum poti prepara cele mai apetisante si savuroase croissante.

Ingrediente pentru croissantele frantuzesti:

55 g de zahar pudra
o lingurita si jumatate de sare
310 ml de apa
doua lingurite drojdie uscata
30 g lapte praf uscat
500 g faina
250 g de unt
1 galbenus
o lingura de lapte
unt si gemuri mixte pentru a le servi

Mod de preparare:

Amesteca zaharul cu sarea si cu 60 de ml de apa intr-un bol mic pana cand acestea se dizolva. Separat, intr-un alt vas, combina drojdia cu laptele praf si cu apa ramasa, apoi pune compozitia de o parte aproximativ 5 minute.
Pune apoi faina intr-un castron mare si amestec-o bine cu compozitia cu zahar si cu cea de drojdie, pana cand obtii un aluat omogen si moale. Acopera-l apoi cu o folie de plastic si lasa-l la dospit intr-un loc cald, aproximativ 30 de minute.

Dupa aceea bate din nou aluatul pentru a elibera aerul din el, acopera-l cu o folie si pune-l la frigider pentru 6 ore.

Fa din aluat o minge, iar in centrul acesteia asaza untul, apoi acopera-l cu aluat. Intinde aluatul pe o suprafata presarata cu faina, apoi imparte-l in trei, impatureste-l in folie de plastic si da-l la rece din nou pentru circa 15 minute. Continua procesul de rulare si impachetare de inca trei ori, acopera aluatul si pune-l la frigider din nou, pana cand acesta nu mai este dungat.

Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius, apoi tapeteaza tava cu hartie de copt si taie aluatul in forma de triunghiuri, apoi ruleaza-le la capatul lung pentru a forma croissantele.

Combina galbenusul cu putin lapte intr-un castron mic, apoi unge croissantele cu aceasta compozitie si baga-le la cuptor pentru aproximativ 15 minute, pana cand capata o nuanta aurie deasupra.
Croissantele frantuzesti se servesc calde ori la temperatura camerei, simple, cu unt sau gemuri mixte ori ciocolata.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

zahar pudra drojdie uscata lapte castron mic ciocolata
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1784 (s) | 23 queries | Mysql time :0.029123 (s)