News Flash:

Cum se face cremsnitul

13 Decembrie 2013
6942 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 portie aluat foietaj gata preparat (se gaseste in comert)
2 litri lapte integral, foarte proaspat si de foarte buna calitate
250 g amidon
6 galbenusuri
500 g zahar tos
3 pastai de vanilie
250 ml smantana pentru frisca
80 g (un plic) zahar pudra pentru pudrat cremsnitul

Mod de preparare:

Pregatiti foile de cremsnit gata facute. Pentru cine stie si se incumeta, exista si varianta foietajului facut in casa, insa prajitura iese foarte bine si cu foi gata cumparate, numai proaspete sa fie.

Apoi, in 500ml de lapte, desfacem  amidonul: amestecam cu telul pana se omogenizeaza toate cocoloasele, apoi se adauga galbenusurile, pe rand, amestecand foarte bine dupa fiecare in parte. Intr-o cratita mare, eventual cu fundul dublu (daca nu aveti, folositi  o plita), ca sa nu ardem si sa afumam crema, punem restul de lapte, miezul de la pastaile de vanilie si zaharul. Amestecam bine, la foc domol, pana cand tot zaharul s-a topit si laptele e cald, apoi adaugam amestecul de galbenusuri si amidon. Tragem cratita de pe foc si amestecam energic , repede, cu telul, pana cand amestecul de amidon e perfect incorporat in lapte. Veti vedea cum crema incepe sa se ingroase; noi continuam sa amestecam bine,  pana capata consistenta si devine dificil sa amestecam cu telul.

Dam deoparte cratita de pe foc si continuam sa amestecam pana cand crema incepe sa se racoreasca, apoi o acoperim cu o folie, ca sa nu faca crusta, si o lasam sa se raceasca de tot. Urmeaza operatiunea finala, aceea de umplere a foilor cu aceasta minunata crema. Peste crema pusa pe foaia de baza vine un strat de frisca batuta foarte bine, apoi a doua foaie. Eu va recomand ca aceasta a doua foaie, ultima, practic, s-o taiati in patratele si apoi s-o asezati peste crema si frisca. Astfel, la taiere nu va iesi crema cremsnitului pe parti si aspectul va fi impecabil. Lasam cremsnitul in frigider peste noapte, iar a doua zi il pudram cu zahar pudra inainte de servire.

Pontul meu personal este acesta: la servire, asez pe farfurie, langa bucata de cremsnit, cateva bucatele de fructe proaspete: portocala, ananas, banana.

sursa: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete bzi retete culinar culinar bzi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2715 (s) | 24 queries | Mysql time :0.023287 (s)