News Flash:

Cum se face crema mascarpone

21 Martie 2013
11927 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

125 ml frica lichida
250 ml lapte cat mai gras
m lingurita de suc de lamaie

Mai ai nevoie de un termometru pentru masurarea temperaturii lichidului, o sita (preferabil in forma conica) si de o bucata mare de tifon.

Mod de preparare:

Amesteca frisca lichida cu laptele intr-o cratita si asaza oala pe foc mic, amestecand incet. Chiar inainte sa inceapa sa fiarba (cand lichidul atinge temperatura de 85 grade C), ia cratita de pe aragaz si continua sa amesteci. Adauga zeama de lamaie, cand lichidul scade la 82 de grade C, apoi pune din nou cratita pe foc si amesteca. Verifica, din cand in cand, consistenta cremei cu ajutorul lingurii.

Daca, atunci cand o scoti din compozitie, lingura este aproape curata, crema are nevoie inca de incalzire. In momentul in care crema ramane bine lipita de lingura, mascarpone este gata. Ia cratita de pe foc si, amestecand in continuare, asteapta pana cand crema se raceste la 50 de grade.

Toarna apoi crema intr-o sita acoperita cu tifonul si leaga-l bine, astfel incat sa se scurga bine apa din compozitie. Odata ce observi ca s-a intarit crema, rastoarn-o in sita, acoper-o cu alt prosop si asaza deasupra ei o punga de fasole/linte (sau orice alta greutate de aproximativ 500 de grame).

Racirea cremei mascarpone

Dupa ce se racoreste bine crema, este necesar sa o lasi la frigider peste noapte (circa 10 ore). Cand o vei scoate de la temperatura foarte scazuta, va trebui sa verifici daca a capatat densitatea optima pentru a fi introdusa in deserturile tale preferate.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

frica lichida tifon cratita foc mic sita acoperita frigider
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1653 (s) | 34 queries | Mysql time :0.026203 (s)