News Flash:

Cum se face crema caramel

14 Noiembrie 2013
5795 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1/2 l lapte
4 linguri de zahar
4 oua
vanilie
5 linguri de zahar pentru imbracat forma

Mod de preparare:

Se pun intr-o cratita laptele cu vanilia si zaharul. Se tine la inceput la foc mic pana se topeste zaharul, se da apoi la foc mai mare si se lasa sa dea in clocot. Se bat intr-un castron ouale atat cat sa se amestece bine albusul cu galbenusul. Peste acestea se toarna incet, amestecand mereu, laptele cu zaharul.
Se pun 3 linguri de zahat intr-o oala de marime potrivita pentru cantitatea de mai sus. Se tine pe foc, pana se arde zaharul, fara sa se innegreasca, deoarece ar da un gust amar cremei. Se apleaca forma pe toate partile pentru ca peretii sa se acopere cu zaharul ars pana la inaltimea la care va ajunge crema. Se toarna compozitia in forma si se da la cuptor si se tine sa fiarba la foc potrivit timp de 45 minute.

sursa: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete caramel
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1703 (s) | 23 queries | Mysql time :0.025949 (s)