News Flash:

Cum se face crema brulee

3 Iulie 2013
1286 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

320 ml frisca lichida (30% grasime)
1 pastaie vanilie
4 galbenusuri la temperatura camerei
50 g zahar + 3-4 linguri pentru caramelizare

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 150C. Aseaza 4 recipiente nu prea inalte (exista si unele speciale pentru crème brûlée) intr-o tava adanca. Taie pastaia de vanilie in jumatate, pe lungime, si razuieste semintele cu un cutit. Pune frisca lichida si vanilia intr-o oala pe foc mediu si lasa-le pana aproape sa atinga punctul de fierbere. Ia oala de pe foc si scoate pastaia de vanilie.

Bate galbenusurile cu zaharul cu un mixer pana cand zaharul se dizolva. Toarna treptat din frisca lichida incalzita in galbenusurile batute, mixand continuu pentru a preveni inchegarea oului. Strecoara totul printr-o sita deasa si toarna amestecul in recipientele pregatite in tava.

In tava in care ai asezat recipientele toarna apa fierbinte sau fiarta pana cand nivelul ei ajunge la jumatate din inaltimea recipientelor. Baga la cuptor timp de 30-40 de minute (depinde de cat de mari sunt recipientele si cat de fierbinte este apa). Urmareste sa vezi cand amestecul incepe sa se inchege pe lateral iar mijlocul sa tremure usor daca misti tava.
Scoate imediat recipientele din apa si lasa crème brûlée sa se raceasca la temperatura camerei (in jur de o ora). Apoi, acopera cu folie alimentara si pune crema la frigider cateva ore pana cand se intareste.

Inainte de servire presara pe fiecare dintre ele o lingura de zahar si cu ajutorul unei torte cu gaz caramelizeaza-l. Tine torta la o distanta de cativa centimetri de vas miscand constant peste suprafata. Lasa zaharul caramelizat sa se intareasca pentru cateva minute.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

frisca lichida pastaie vanilie zahar caramelizare sita deasa
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1014 viz    0 com
1240 viz    0 com
1009 viz    0 com
1502 viz    0 com
1281 viz    0 com
1002 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1854 (s) | 26 queries | Mysql time :0.026706 (s)