News Flash:

Cum se face cozonacul rusesc

2 Mai 2012
2377 Vizualizari | 0 Comentarii
Cozonac rusesc
Ingrediente:

500 g faina
coaja rasa de la 1 lamaie
14 g drojdie pudra
75 g zahar
½ lingurita scortisoara
150 ml lapte
1 cescuta de stafide aurii
4 oua
60 g unt moale

Mod de preparare:


Se amesteca drojdia cu o lingurita de zahar si cu 50 ml apa calduta. Lasam deoparte la caldura timp de 15 minute. Intr-un alt bol punem faina si restul de zahar. Adaugam o lingurita de sare, scortisoara, stafidele si coaja de lamaie. Adaugam drojdia, 3 oua, laptele, untul si 100 ml apa. Tapetam o suprafata curata cu faina si transferam aluatul. Il framantam timp de 5 minute. Asezam apoi aluatul intr-un bol uns cu putin ulei, acoperim vasul cu folie de plastic si-l lasam sa creasca pana cand isi dubleaza dimensiunea. Framantam din nou aluatul, dupa care il impartim in doua. Rulam fiecare bucata de aluat si apoi le impletim. Asezam cozonacul intr-o tava unsa si mai lasam sa creasca o ora. Incingem cuptorul la 190 grade. Se bate intr-un bol oul ramas si ungem cu el cozonacul. Se baga la cuptor timp de 30 de minute. Se serveste caldut.

sursa: cepapam.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina drojdie pudra zahar scortisoara lapte stafide aurii oua unt bol
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1866 (s) | 34 queries | Mysql time :0.034541 (s)