News Flash:

Cum se face coliva - Mod de preparare

4 Ianuarie 2016
30711 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 kg grau decorticat (arpacas)
350 gr zahar
200 gr nuci curatate si maruntite in robotul de bucatarie
coaja de lamaie rasa
1 esenta de vanilie
1 esenta de rom
100 gr biscuiti digestivi faramitati foarte marunt (ii folosesti doar in cazul in care coliva e prea moale)
2-3 plicuri zahar pudra
bombonele
cateva linguri de cacao
cateva stafide

Mod de preparare coliva:

1. Spala graul in mai multe ape. Indeparteaza impuritatile (de obicei, acestea plutesc).
2. Pune graul intr-un ceaun de tuci mai mare sau o oala si toarna apa peste el. Apa ar trebui sa fie cam de un lat de palma deasupra graului. Ai grija ca focul sa fie spre minim. Amesteca in ceaun din cand in cand, sa nu se prinda.
3. Dupa cateva ore, timp in care graul a fiert, ia ceaunul de pe foc si acopera-l cu un lighean. Astfel nu va prinde crusta. Lasa-l sa se raceasca.
4. Dupa ce s-a racit complet, amesteca-l cu zaharul pudra, zaharul simplu, esenta de rom si esenta de vanilie.
5. Adauga peste coliva si stafidele, coaja de lamaie si nucile pisate. Omogenizeaza foarte bine, pentru ca zaharul sa se topeasca de tot. Daca ti se pare ca e prea moale, nu are consistenta, pune biscuiti faramitati.
6. Pune coliva intr-o tava. Da-i o forma cat mai frumoasa.
7. Deseneaza cu un sablon, mare cat tava, crucea, cu ajutorul catorva linguri de cacao, apoi decoreaz-o cu bombonele.

Coliva este un preparat care se face nu doar pentru pomenirea mortilor, ci si in Ajunul Bobotezei.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

coliva reteta coliva preparare coliva grau coliva
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1397 viz    0 com
1343 viz    0 com
22798 viz    0 com
1862 viz    0 com
2909 viz    0 com
3443 viz    0 com
3747 viz    0 com
1773 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1560 (s) | 23 queries | Mysql time :0.019822 (s)