News Flash:

Cum se face clafoutis cu smochine

24 Februarie 2012
1397 Vizualizari | 0 Comentarii
Clafoutis cu smochine
Ingrediente:

12-13 smochine, taiate in doua
3 oua
80 grame zahar
100 grame faina
2 linguri maizena (amidon de porumb)
2 linguri de pudra de migdale
200 ml lapte
2 pliculete cu zahar vanilat
1 virf de cutit de sare
1 lingurita de unt

Mod de preparare:

Cu lingurita de unt se tapeteaza forma de copt si se asaza in ea smochinele taiate. Se bat ouale si se omogenizeaza, apoi se adauga rind pe rind zaharul, faina, maizena, pudra de migdale, sarea si zaharul vanilat. Amestecam cu mixerul maximum 2 minute, timp in care incorporam si laptele in compozitie, in citeva transe,amestecind. Aluatul obtinut se toarna peste smochine cu atentie si se da la cuptorul preincalzit la 180 Celsius, intre 45 minute si o ora (depinde de cuptor), pana prajitura e rumena si compozitia legata. Se lasa la racorit si apoi se pudreaza cu zahar,dupa care prajiturica poate fi servita.
Clafoutis cu smochine pregatit de Simona.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

smochine oua zahar faina maizena lapte zahar vanilat sare unt
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1625 (s) | 23 queries | Mysql time :0.029745 (s)