Ingrediente:12-13
smochine, taiate in doua
3
oua80 grame
zahar100 grame
faina2 linguri
maizena (
amidon de porumb)
2 linguri de
pudra de migdale200 ml
lapte2 pliculete cu
zahar vanilat1 virf de cutit de
sare1 lingurita de
untMod de preparare:Cu lingurita de unt se tapeteaza forma de copt si se asaza in ea smochinele taiate. Se bat ouale si se omogenizeaza, apoi se adauga rind pe rind zaharul, faina, maizena, pudra de migdale, sarea si zaharul vanilat. Amestecam cu mixerul maximum 2 minute, timp in care incorporam si laptele in compozitie, in citeva transe,amestecind. Aluatul obtinut se toarna peste smochine cu atentie si se da la cuptorul preincalzit la 180 Celsius, intre 45 minute si o ora (depinde de cuptor), pana prajitura e rumena si compozitia legata. Se lasa la racorit si apoi se pudreaza cu zahar,dupa care prajiturica poate fi servita.
Clafoutis cu smochine pregatit de
Simona.
Comentarii (0)