News Flash:

Cum se face ciulamaua de curcan

22 Ianuarie 2013
3172 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

300-400 g carne de curcan
500-600 ml supa in care a fiert carnea
30-50 g unt
100 ml smantana dulce
40 g faina
patrunjel
sare

Mod de preparare:

Carnea se fierbe in cca 1 ¼ l apa clocotita. Se pune, imediat, zarzavat de supa: 200 g morcovi, 200 g telina, 100 g petrunjel, o ceapa alba si ½ lingurita de sare. Cand carnea este fiarta, se strecoara supa necesara. Faina se infierbanta, 1-2 minute, cu untul topit, la foc mic, fara sa se rumeneasca. Se stinge cu supa firbinte. Pentru gust se poate pune o lingurita cu varf de „Vegeta”. Sosul trebuie sa aiba consistenta unei smantani mai subtiri. Se lasa sa fiarba cateva clocote, apoi se ia de pe foc. Se amesteca smantana cu o lingura de apa rece si se pune in sos, adaugand si sare dupa gust. Carnea se adauga in sos. Se adauga patrunjelul si se serveste cu mamaliguta.

sursa: cepapam
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

supa unt smantana dulce faina patrunjel sare apa clocotita ceapa alba
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1343 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013127 (s)