Ingrediente:2 buc.
rasol manzat2 morcovi
1/2 telina
1/2 kg
macris (eu am avut congelat din toamna, puteti inlocui cu bors)
100 g
orez200 ml
smantana 25% grasime2 galbenusuri
leustean
sare
Mod de preparare:
Spalam rasolul si il punem la fiert in apa rece. Cand apa incepe sa fiarba reducem focul la minim si lasam sa se fiarba cam 1 ora. Adaugam zarzavatul curatat, spalat si dat pe razatoarea mare si leusteanul. Cand carnea s-a fiert, o scoatem si o lasam sa se raceasca apoi o taiem cubulete si o punem inapoi in ciorba. Adaugam orezul, lasam sa fiarba 10 minute. Potrivim de sare si adaugam macrisul. Lasam sa mai fiarba 5 minute si apoi stingem focul. Dregem cu galbenus si smantana si servim (frecam intr-un bol galbenusurile cu smantana si adaugam treptat zeama fierbinte, apoi rasturnam totul in oala si amestecam).
Servim.
sursa:
hai sa gatim
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Comentarii (0)