News Flash:

Cum se face ciorba de vita

25 Septembrie 2012
4210 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

 700 gr carne de vaca
 o ceapa mare
3 morcovi mari
o telina mica
un ardei gras verde sau galben  si unul rosu
200 gr mazare
200 gr fasole verde sau galbena
4 cartofi mijlocii
o conserva rosii bucati in suc propriu
1-2 linguri bulion
un ardei iute
sare
sare de lamaie
leustean

Mod de preparare:


Se pune carnea spalata si taiata cuburi in apa rece, sa fie circa 5, 5 si 1/2 l apa. Se spumeaza continuu, pana ce nu se mai formeaza spuma. Dupa ce a dat in clocot, se mai fierbe cel putin 30 min. Intre timp taiem toate legumele. Se adauga mai intai morcovii, cartofii, telina,ceapa si ardeiul iute si gras, fasolea verde. Legumele fierb in circa 30 min.
Cu 15 de minute inainte de final, punem in oala si conserva de rosii , bulionul si mazarea. Dupa ce totul a fiert, se condimenteaza ciorbita cu sare, sare de lamaie sau bors, dupa gustul fiecaruia, se presara cu verdeata proaspat tocata si se stinge focul. Se acopera oala cu un capac circa 10 minute pentru a se intrepatrunde aromele, iar apoi se poate servi, simpla sau cu smantana.
Ciorba de vita pregatita de Craita.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ceapa morcovi telina galben rosu mazare fasole verde galbena cartofi sare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1440 viz    0 com
2166 viz    0 com
1700 viz    0 com
1574 viz    0 com
4187 viz    0 com

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1501 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019814 (s)