News Flash:

Cum se face ciorba de pui a la grec

6 Martie 2017
5090 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

un pui intreg (de cca 1,5 kg)
3 cepe medii
2 morcovi
o capatana telina (marime medie)
2 linguri ulei de masline
2 frunze de dafin
120 g orez
3 L apa
2 oua
150 g smantana
120 ml suc de lamaie
sare

Mod de preparare:

Curata si pune la fiert in cei 3 L apa puiul intreg, alaturi de morcov, telina, foile de dafin, sare si una din cepe, taiate mare. Fierbe ingredientele la foc mic pentru 80-100 minute, pana ce carnea e patrunsa.
In rastimp, toaca marunt celelalte 2 cepe si caleste-le in 2 linguri de ulei pana ce devin translucide. Strecoara toate ingredientele si lasa carnea sa se raceasca. Pune ceapa in supa, alaturi de orez, si lasa supa sa fiarba pentru ~40 de minute.
In rastimp, taie carnea si, daca preferi, morcovul la dimensiunile dorite. Bate cele 2 oua cu zeama de lamaie si smantana. Adauga apoi, amestecand continuu, cate un polonic de supa fierbinte, pana ce temperatura compozitiei e apropiata de cea a supei.
Toarna amestecul de oua, lamaie si smantana in oala de ciorba, amestecand energic. Adu carnea si morcovul inapoi in supa, las-o inca ~10 minute la foc mic si serveste-o cu marar tocat.

sursa: retetepractice
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ciorba carne ciorba smantana
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1603 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019252 (s)