News Flash:

Cum se face ciorba de potroace moldoveneasca

18 Mai 2017
1718 Vizualizari | 0 Comentarii
Ciorba de potroace este foarte buna in combaterea mahmurelii. Principalul ingredient al ciorbei este zeama de varza acra, excelenta pentru refacerea organismului.

 
Ingrediente:

1-1,5 kg de maruntaie si bucati de carne de pui
1 morcov
1 patrunjel radacina
1 pastarnac radacina
1 fir de praz
1 telina mica
1 ardei rosu
200 g rosii in bulion sau 2-3 linguri de pasta de tomate
500-700 ml zeama de varza acra
1 ceasca orez
1 legatura leustean

Mod de preparare:

Desi se poate face si cu carne de miel, oaie sau porc, este de preferat ca ciorba de potroace sa se faca cu pui, curcan, gaina sau rata. Se folosesc maruntaiele (inima, pipote), aripile si alte bucati cu oase ale pasarii.
Se sectioneaza inimile, se curata de cheagurile de sange si se lasa in apa rece sa iasa tot sangele ramas. Apoi se oparesc maruntaiele si toate celelalte bucati de carne dupa ce se spala si se pun la fiert in 4-5 litri de apa rece, scrie click.ro.

Citeste si Secretul a fost dezvaluit! Cum sa procedezi pentru ca perisoarele sa nu se mai destrame in ciorba

Se curata de spuma daca este cazul cand incepe sa clocoteasca. Se pun apoi legumele radacinoase primele, inclusiv prazul, iar mai tarziu se pune si ardeiul. Se lasa pe foc in jur de jumatate de ora si dupa se adauga orezul spalat si scurs bine.
Se lasa cateva clocote si se adauga si rosiile sau sucul de rosii facut in casa sau bulionul. Se lasa cam un sfert de ora la fiert si se pune peste si zeama de varza. Aceasta trebuie sa fie fierbinte si se strecoara inainte de a fi pusa in ciorba. Se pune treptat, dupa gust.
Daca a scazut prea mult din apa, se poate completa, dar cu apa fiarta in prealabil. Se lasa sa fiarba cu zeama de varza inca 10 minute. Se stinge focul, se adauga leusteanul tocat marunt, se pune capacul si se serveste calda.

sursa: a1
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

ciorba potroace ciorba mahmureala
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1305 (s) | 24 queries | Mysql time :0.013023 (s)