News Flash:

Cum se face ciorba de perisoare

14 August 2013
6968 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru perisoare:
500 gr carne tocata
1 ceapa
2 linguri orez
1 ou
un praf de sare
leustean verde tocat marunt

Pentru ciorba:
1 morcov
1 pastarnac
1/2 telina
1 ceapa
3 linguri bulion
zeama de varza sau bors
leustean verde
1 ou
smantana optional

Mod de preparare:

Pentru perisoare: se pune carnea intr-un castron. Se adauga ceapa tocata marunt, orezul, oul si sarea. Eu pun si leustean verde tocat marunt. Le da un gust aparte. Se fac perisoare rotunde si se dau deoparte.
Pentru ciorbita: se toaca marunt morcovul, telina, pastarnacul si ceapa. Se pune o oala la fiert in care adaugam 2-3 litri de apa. Se adauga zarzavatul si se lasa sa fiarba.
Cand zarzavatul a fiert se pun perisoarele si se lasa sa fiarba bine orezul. Cand este fiert se adauga bors sau zeama de varza dupa gust. Se pune si suc de rosii sau pasta de tomate. Sarea se adauga dupa gust.
Cand sunt fierte perisoarele se bate bine oul cu un pic de zeama si se pune apoi in oala. Se servesc cu smantana si leustean verde deasupra.

sursa: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

perisoare carne tocata orez ciorba pastarnac leustean verde smantana
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1631 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013265 (s)