News Flash:

Cum se face ciorba de burta vegetariana

24 Aprilie 2013
1873 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

lapte de caju
zeama de la 1 lamaie
4-5 catei de usturoi
500 g fasole pleurotus taiate fasii
2 linguri ulei presat la rece

Mod de preparare:

Niciodata nu mi-a placut sa imit mancarurile traditionale cu preparatele raw sau vegane gatite, insa acum cateva saptamani am facut o ciorbita care se aseamana din intamplare cu supa de burta clasica. Mai jos am sa va prezint o varianta gatita vegana si o varianta raw. Ambele sunt foarte bune la gust si merita incercate.

Lapte de caju sau migdale:

100 g de caju crud sau migdale
2 litri de apa
1 lingura de sare de salina neiodata

Se dau toate in blender pana totul devine precum laptele.

Varianta vegana gatita: Ciupercile se calesc la foc mic, impreuna cu apa, uleiul si usturoiul zdrobit. Intre timp se prepara in blender laptele de caju. Daca nu aveti blender dati caju-ul prin rasnita si dupa aceea mixati-l cu apa, folosind un robot de bucatarie sau mixer. Se adauga peste ciupercile calite laptele de caju si se serveste. La final se mai poate adauga zeama de lamaie insa depinde de preferinte.

Varianta raw vegana: Ciupercile feliate fasii se lasa la marinat peste noapte cu usturoiul, uleiul si zeama de lamaie. A doua zi, se prepara laptele de caju in care vom mai adauga inca doi catei de usturoi. Laptele fin (fara bucati de caju) se adauga peste ciupercile marinate si ciorbita este gata. Optional puteti adauga marar sau patrunjel tocat. Noi preferam varianta fara verdeata si fara lamaie.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

fasole pleurotus
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1597 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013115 (s)