News Flash:

Cum se face ciorba de burta

2 Mai 2012
6750 Vizualizari | 0 Comentarii
Ciorba de burta
Ingrediente:

1 kg burta prefiarta
4 picioruse de porc (sau os de vita)
2 buc. pastarnac
3 morcovi
2 cepe
2 tije de praz
1 telina micuta
otetul de la 1 borcan gogosari murati + cateva bucati de gogosar
800 g smantana
5 galbenusuri
6 catei usturoi

Mod de preparare:

Burta am spalat-o bine, si am lasat-o in apa rece cu otet pentru cateva ore. Piciorusele de porc (dupa ce au fost bine curatate si spalate) le-am pus la fiert, spumandu-le bine-bine.Cand oasele nu isi mai lasa spuma, am adaugat legumele curatate si taiate pe lung.Cand oasele si legumele sunt fierte, le-am scos din oala, legumele le-am dat deoparte, iar carnea de pe picioarele de porc le-am taiatat fasiute, si le voi adauga in ciorba. Zeama ramasa am strecurat-o de 2 ori, am mai diluat-o cu putina apa si la primul clocot am  adaugat burta spalata bine. Burta prefiarta nu trebuie fiarta mai mult de 30-40 min.

Dupa cca 15-20 min, ciorba am acrit-o cu otetul de la gogosari, adaugand si cateva bucati de gogosar. In ultimul clocot am adaugat usturoiul pisat – pe care l-am pus intr-un tifon, iar dupa cateva minute am scos tifonul din oala.Separat am pregatit maiaua: galbenusurile le-am amestecat cu smantana si sare. Pentru a putea incorpora amestecul la ciorbita, am luat cu polonicul zeama din  oala si am adaugat in maia, pana aceasta a ajuns la temperatura ciorbei. Am pus in fir subtire in oala, fara ca ciorba sa clocoteasca. Am oprit focul.
Ciorba de burta pregatita de Simona.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

burta prefiarta pastarnac morcovi cepe telina otetul gogosar smantana
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1740 viz    1 com
1973 viz    0 com
4434 viz    0 com
3371 viz    0 com
2530 viz    0 com
2835 viz    1 com
4333 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1659 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019475 (s)