News Flash:

Cum se face ciorba ardeleneasca de salata

27 Mai 2019
547 Vizualizari | 0 Comentarii

Salata verde are numeroase beneficii nutritive, fiind bogata in minerale precum fier, calciu, magneziu, potasiu - esentiale pentru metabolismul corpului. Nu te rezuma sa o consumi doar in stare proaspata, ci poti pregati o ciorba delicioasa cu ea. Ciorba ardeleneasca de salata, cu afumatura si omleta, este ideala pentru acest sezon. Iata cum se pregateste si de ce ingrediente ai nevoie.

Ingrediente

  • 2 capatani mari de salata verde
  • 100 g de afumatura taiata in cubulete sau fasii mici (poate fi slanina afumata, kaizer sau bacon)
  • o ceapa mica sau o legatura de ceapa verde tocate marunt
  • un varf de cutit de paprica
  • 2 catei de usturoi sau o legatura de usturoi verde
  • 2 cani de lapte sau zer de oaie
  • 4 cani de apa
  • 2 oua
  • 1 lingura de faina
  • doua, trei linguri de smantana, iaurt sau lapte
  • sare si piper

Mod de preparare ciorba de salata:

Salata verde se spala bine in mai multe ape pentru a indeparta impuritatile de pe frunze, dupa care se taie in fasii de aprox 1.5 - 2 cm. Intr-o oala de marime potrivita se pun la fiert 4 cani de apa. Intr-o tigaie se pune afumatura maruntita si se lasa sa se topeasca la foc potrivit pana cand incepe sa se rumeneasca. Se adauga apoi ceapa tocata si se amesteca in continuare pana cand ceapa incepe sa se inmoaie. In cazul in care nu folositi afumatura, ceapa se prepara folosind o lingura de ulei. Dupa ce ceapa s-a inmuiat, se adauga paprica, apoi se ia de pe foc. Afumatura impreuna cu ceapa se scot din tigaie, se scurg de grasime si se pun in oala cu apa fierbinte.

In oala de ciorba, se adauga salata si cele 2 cani de lapte sau zer. Dupa ce ciorba incepe sa clocoteasca, se reduce focul la mic-mediu si se lasa se fiarba in continuare cam 10 minute. Intre timp se face omleta. Mai intai, se separa galbenusul de la un ou si se pune deoparte intr-un castron mic pentru dresatura. Albusul se pune separat intr-un castronas mic sau o farfurie adanca, in care se adauga si oul intreg. Ouale se bat bine cu o furculita, dupa care se adauga in ploaie o lingura rasa de faina. Se presara putina sare si piper.

Intr-o tigaie incinsa se pun 1-2 linguri de ulei si apoi se toarna ouale. Dupa ce s-a rumenit pe o parte, omleta se intoarce pe cealalta parte. Cand este gata, omleta se scoate pe o farfurie intinsa, se taie in fasii sau cubulete si se toarna in oala cu ciorba. Tot acum se adauga usturoiul pisat si se potriveste de sare. Ciorba se lasa sa fiarba in continuare timp de 5 minute.

Pentru prepararea dresaturii, galbenusul de ou pus deoparte, se freaca cu 3 linguri de smantana sau lapte pana cand se omogenizeaza. Se adauga apoi putin cate putin din zeama fierbinte, pana cand dresatura se aduce aproape de temperatura ciorbei.

Se opreste focul de la ciorba, dupa care dresatura diluata cu ciorba se toarna in oala. Dupa ce ciorba s-a mai racit putin se adauga otet sau zeama de lamaie, in functie de preferinta fiecaruia. Ciorba se serveste calda, alaturi de mamaliguta cu branza si ardei iute.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

supa salata ciorba ardeleneasca
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1706 (s) | 34 queries | Mysql time :0.027227 (s)