News Flash:

Cum se face checul cu gris?

28 Februarie 2014
2815 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

430 ml suc proaspat de portocale
430 g zahar
250 g unt moale
2 lingurite coaja de portocale rasa
4 oua separate
185 g faina
¾ lingurita bicarbonat de sodiu
260 g iaurt grecesc
gris

Mod de preparare:

Se amesteca sucul de portocale cu 215 g zahar intr-o craticioara si se pune la fiert la foc mediu (pana cand se dizolva zaharul). Dupa ce da in clocot, se reduce focul la minim si se mai lasa la fiert timp de 5 minute. Se incinge cuptorul la 170 grade, se uunge o tava de cozonac cu unt moale. Cu un mixer electric se bate untul, zaharul ramas si coaja de portocale. Se incorporeaza galbenusurile de ou pe rand. Incorporam grisul, faina si bicarbonatul de sodiu. Adaugam si iaurtul si amestecam pana la omogenizare. Cu mixerul de bat albusurile spuma si apoi se incorporeaza in compozitia cu galbenusuri. Asezam aluatul in tava si bagam la copt timp de 50 de minute. Cu o frigaruie de lemn, intepam checul pe alocuri. Turnam siropul peste chec si lasam sa se raceasca complet.

sursa: cepapam
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete chec chec gris retete gris retete desert
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2145 viz    0 com
3807 viz    0 com
1818 viz    0 com
1801 viz    0 com
1898 viz    0 com
1117 viz    0 com
1101 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1614 (s) | 34 queries | Mysql time :0.028365 (s)