News Flash:

Cum se face checul cu cafea?

17 Iunie 2014
1138 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru chec:
15 ml lichior de cafea
5 g praf de copt
175 g unt nesarat, plus extra pentru uns
2 oua
175 g zahar pudra
175 g faina
45 ml cafea instant dizolvata in 15 ml apa fierbinte

Pentru glazura:
10 ml cafea instant, dizolvata in 35 ml apa fierbinte
175 g zahar pudra
18 bomboane de ciocolata cu aroma de cafea

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius. Tapetati o tava de chec cu hartie de copt. Amestecati untul si zaharul pudra pana ce amestecul devine pufos. Bateti ouale, unul dupa altul, adaugand 15 g de faina daca incepe sa se inchege. Adaugati lichiorul de cafea.
Adaugati faina ramasa si praful de copt si amestecati. Puneti jumatate din umplutura intr-un alt bol si amestecati cafeaua. Turnati o lingura din fiecare umplutura (cea fara cafea si cea care contine cafea) in tava, apoi repetati procesul cu umplutura ramasa pentru a crea doua straturi. Agitati o data tava pentru a distribui umplutura, apoi invartiti o furculita prin ea pentru a crea un efect de fasii.
Coaceti timp de 45-50 de minute sau pana ce o scobitoare iese curata din compozitia propriu-zisa. Scoateti checul si lasati-l sa se raceasca.
Pentru a prepara glazura, puneti zaharul pudra intr-un bol, apoi adaugati cafeaua si amestecati bine. Turnati glazura peste prajitura si aranjati bomboanele de ciocolata dupa cum doriti.

sursa: culinar.timpul
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete chec chec cafea retete prajituri
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1792 (s) | 34 queries | Mysql time :0.028374 (s)