News Flash:

Cum se face caracatita cu cartofi

9 Martie 2012
1878 Vizualizari | 0 Comentarii
Caracatita cu cartofi
Ingrediente:

o caracatita de un kg 
o jumatate de ceapa 
3-4 cartofi mari 
o tulpina de telina
un buchetel de patrunjel
2 foi de dafin
un morcov 
2 lamai
o lingura otet
2 linguri ulei extravirgin de masline
sare

Mod de preparare: 

Curatim ceapa, telina, morcovul si le spalam. Intr-o oala punem apa, ceapa, telina, morcovul, foile de dafin si o lingura de otet si lasam sa dea in clocot. Luam caracatita, curatim "sacul" caracatitei si eliminam interiorul, cu un cutit eliminam ochii, fara sa rupem carnea, apoi o spalam bine sub jetul de apa. Cind apa incepe sa fiarba, prindem caracatita de corp si bagam repede in apa doar tentaculele, apoi le scoatem din apa, repetind operatiunea de 4-5 ori, in acest fel tentaculele se incretesc si vor deveni mai fragede. Punem caracatita in apa, micsoram focul la minim, in asa fel apa va fierbe incetisor, acoperim cu un capac si lasam pe foc timp de 40 de minute. Intr-un alt vas, fierbem cartofii cu tot cu coaja timp de 30-35 de minute, facem o proba cu o scobitoare, asa nu vom risca sa fie prea fierti cartofii. Ii scurgem de apa, ii curatim si taiem in felii groase. Intr-un castronel destul de incapator, punem caracatita taiata bucati de cca 2 cm, cartofii taiati, presaram deasupra patrunjelul spalat si taiat marunt, adaugam un pic de sare si condimentam cu doua linguri de ulei amestecate cu sucul de la cele doua lamii. Asezam pe un platou si servim.
Caracatita cu cartofi pregatita de Daniela.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

caracatita ceapa cartofi patrunjel morcov lamai otet sare foc platou
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2399 viz    0 com
1296 viz    0 com
1901 viz    0 com
1209 viz    0 com
1408 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1672 (s) | 35 queries | Mysql time :0.020256 (s)