News Flash:

Cum se face budinca de cozonac

21 Februarie 2012
2740 Vizualizari | 0 Comentarii
Budinca de cozonac
Ingrediente:

5-6 felii cozonac groase (se poate folosi si paine)
200 ml smantana lichida
400 ml lapte
80 grame zahar
2 oua
50 grame unt + inca putin pentru uns forme
3-4 linguri miere
2 lingurite extract sau esenta de vanilie
o mana stafide sau fructe confiate taiate bucati
putine nuci sau migdale tocate
nucsoara
scortisoara

Mod de preparare:


Pune la fiert pe foc mic laptele, smantana, vanilia, untul si zaharul iar stafidele in apa, la inmuiat. Laptele nu trebuie sa dea in clocot ci doar sa fiarba destul pentru a topi untul si dizolva zaharul. Intre timp, taie feliile de cozonac si/sau paine cubulete.

Ia laptele de pe foc, lasa-l sa se raceasca pana devine caldut iar atunci adauga miere si cele doua oua amestecand bine cu telul. Daca laptele este prea fierbinte, ouale se vor fierbe si nu vrem asta. Presara scortisoara/nucsoara si nucile/migdalele si mai amesteca. Toarna lichidul peste cozonac si lasa-l sa se inmoaie 30 minute.

Dupa acest timp, incalzeste cuptorul la foc mic. Amesteca stafidele scurse de apa cu compozitia pentru budinca. Unge formele sau tava cu unt pe fund si pe pereti. Toarna amestecul si pune-l la cuptor 30-40 minute pana budinca se rumeneste pe deasupra. Las-o sa se raceasca si serveste cu inghetata sau lapte condensat sau un sos din smantana dulce si ciocolata.

sursa reteta si fotografie: Budinca de cozonac
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

cozonac smantana lichida lapte zahar oua unt miere stafide nuci migdale
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1625 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020142 (s)