News Flash:

Cum se face budinca de cocos cu banane

28 August 2012
2152 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

6 galbenusuri
250 ml lapte de cocos
1 lingurita esenta de vanilie
250 ml lapte
2 linguri malai fin
100 g zahar
1 lingura unt
4 banane taiate feliute
1 lingura zahar brun

Mod de preparare:

Se prepara bananele caramelizate: topim untul intr-o tigaie la foc mediu si apoi adaugam zaharul brun. Lasam pe foc pana cand zaharul se dizolva (amestecam constant). Adaugam bananele si apoi reducem focul. Lasam sa se caramelizeze timp de 2-3 minute, dupa care indepartam de pe foc si le pastram calde. Intr-o craticioara punem la fiert la doc mediu laptele, laptele de cocos si vanilia, amestecam constant timp de 5 minute (a nu se lasa sa dea in clocot). Intr-un bol termorezistent se bat galbenusurile cu malai si zahar. Turnam amestecul de lapte peste amestecul cu galbenusuri si amestecam. Punem din nou compozitia obtinuta sa fiarba la foc mic timp de 8 minutte, pana cand se ingroasa. Turnam budinca fierbinte in castronele si servim cu bananele caramelizate.

sursa: cepapam
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

galbenusuri lapte malai fin zahar unt banane zahar brun
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

4303 viz    0 com
3184 viz    0 com
2173 viz    0 com
2492 viz    0 com
3006 viz    0 com
3914 viz    0 com
2728 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1650 (s) | 34 queries | Mysql time :0.032666 (s)