News Flash:

Cum se face budinca de citrice? E foarte simplu!

11 Iulie 2014
3517 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

coaja rasa de la 2 lamai, 2 limes sau 1 grepfrut
100 ml zeama de lamaie, de lime, de grepfrut sau un amestec
50 g de unt, moale, plus extra pentru uns
200 g de zahar
3 oua mari, galbenusurile separate de albusuri
250 ml de lapte
50 g de faina
zahar pudra, pentru presarat (optional)

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 180ºC/gaz 4. Unge cu unt un vas termorezistent oval (22x18cm). Amesteca untul cu zaharul si coaja rasa de citrice intr-un robot de bucatarie, pana cand obtii o compozitie omogena si pala. Adauga zeama de citrice, galbenusurile, faina si laptele si mixeaza-le pana cand obtii o compozitie cremoasa. Transfera crema intr-un bol si pune pe foc un ibric mare cu apa.
Intr-un castron mare, bate albusurile pana capata o consistenta ferma, apoi incorporeaza-le in crema. Rastoarna totul in vasul pregatit si asaza-l intr-o tava adanca. Umple tava pana la jumatate cu apa fierbinte. Da totul la cuptor timp de 35-40 de minute, pana cand budinca se incheaga si se rumeneste, fara sa isi piarda textura cremoasa din mijloc. Serveste-o cu zahar pudra, daca doresti.

 sursa: goodfood
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete budinca budinca citrice retete citrice
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

3185 viz    0 com
1938 viz    0 com
2160 viz    0 com
2382 viz    0 com
2913 viz    0 com
3503 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1479 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015358 (s)