News Flash:

Cum se face branza mascarpone

23 August 2016
3550 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6686 RON (-0.0009)
USD: 4.0026 RON (-0.0492)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Ingrediente:

900 ml smantana lichida pentru frisca
1 lingura suc de lamaie proaspat stors

Mod de preparare:

Intr-o oala adauga smantana si incalzeste-o la foc mediu pana ajunge la 88 grade Celsius. Adauga sucul de lamaie si lasa totul pe foc timp de cinci minute, amestecand continuu. In tot acest timp ai grija ca smantana sa ramana la temperatura de 88 grade Celsius. Daca este necesar, da focul la mic.

Cand smantana incepe sa se ingroase cat sa acopere si sa se mentina intr-un strat subtire pe lingura, stinge focul. Lasa compozitia sa se raceasca la temperatura camerei timp de 30-45 de minute. Intre timp pregateste o sita pentru a strecuta branza. Adauga in sita o bucata dubla de tifon sau doua filtre de cafea si toarna smantana. Acopera apoi continutul din sita cu o folie de plastic, avand grija ca aceasta sa stea lipita de compozitie.

Lasa branza la frigider timp de 8-12 ore pentru ca zerul sa se scurga. Compozitia ce ramane in sita de va depozita apoi timp de o saptamana in frigider, intr-o cutie curata. Din ingedientele de mai sus iti va iesi aproximativ 350g de mascarpone.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

reteta mascarpone branza mascarpone
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1780 (s) | 36 queries | Mysql time :0.027280 (s)