News Flash:

Cum se face branza de casa

28 Februarie 2012
2207 Vizualizari | 0 Comentarii
Branza de casa
Ingrediente:

6 l lapte
6 linguri pline cu iaurt

Mod de preparare:

Intr-o oala se dizolva bine iaurtul in lapte. Se lasa apoi la prins 1-3 zile (depinde de temperatura camerei). Dupa ce s-a prins intr-un iaurt gros, se pune oala pe foc mic-potrivit si se lasa pana incepe sa se separe zerul; se amesteca arar, usor. Dupa cateva minute s-a separat bine branza de zer. Se inchide focul si se mai lasa sa cateva minute, apoi se rastoarna totul intr-o strecuratoare in care s-a pus un tifon, se lasa asa cateva minute, apoi se aduna colturile tifonului, se leaga cu o ata si "bocceluta" se agata in cui si se lasa la scurs. Dupa ce branza s-a scurs de zer se rastoarna intr-un castron, se presara putina sare, se amesteca si se da la frigider.
Branza de casa pregatita de Cristina.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

lapte iaurt
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1566 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014059 (s)