News Flash:

Cum se face Banoffee

22 Mai 2013
2732 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru aluat:
200 g faina
100 g unt
20 g zahar pudra
2 galbenusuri
3 linguri apa rece

Pentru caramel:
110 g unt
100 g zahar brun
250 ml lapte condensat

In plus: 4 banane, 200 ml frisca lichida, ciocolata rasa sau cacao sau decoratiuni de tort din ciocolata

Mod de preparare:

Aluatul pentru blat seamana cu cel de tarta dulce. Zaharul folosit este unul pudra pentru a se incorpora mai usor cu faina si untul. Le framanti impreuna (cu un robot de bucatarie sau cu mana) pana cand capata aspectul unui pesmet grunjos. Adaugi doua galbenusuri si le incorporezi cu o lingura, apoi 3 linguri de apa rece si amesteci pana cand aluatul poate fi adunat intr-o bila.

O asezi intre doua folii de plastic si rulezi cu sucitorul un disc cu diametrul doar cu 1-2 cm mai mare decat tava. Il asezi in tava si il pui la rece pentru 10-15 minute. Se coace in orb timp de 15 minute, la 180C, apoi descoperit alte 5 minute pana cand se rumeneste.

Lasi crusta de aluat sa se raceasca complet inainte sa torni caramelul. Poti sa incepi sa lucrezi la el chiar dupa ce ai scos aluatul din cuptor.

Topesti untul intr-o oala mica la foc mediu, adaugi zaharul brun si reduci focul la nivel cel mai mic. Il lasi sa se topeasca amestecand continuu. Cand incepe sa se caramelizeze adaugi 200-250ml lapte condensat (40% grasime) si incepi sa ai rabdare. Rabdare necesara ca sa reduci laptele aproape la jumatate si sa formezi un sos gros ca o smantana si lipicios. Iti va lua in jur de o jumatate de ora, maxim 45 de minute, timp in care trebuie sa amesteci continuu daca nu vrei sa se prinda de oala.

Cand e gata il torni in crusta de aluat, lasi sa se raceasca si il pui la frigider, in jur de o ora, inainte sa treci la urmatorul pas.

Tai bananele felii si le asezi deasupra caramelului. Bati frisca si o torni deasupra bananelor. Decorezi cu ce iti place: fulgi de ciocolata, ciocolata rasa, sirop de ciocolata, pudra de cacao…

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

aluat unt apa rece caramel zahar brun frisca lichida oala mica
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1641 (s) | 23 queries | Mysql time :0.026036 (s)